Veelgestelde vragen

1. Krijg ik voor de opvang via Gastouderbureau De Knuffelbeer B.V. ook kinderopvangtoeslag?

Ja. Wij staan ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang. Hierdoor heeft u net als bij elke andere vorm van kinderopvang recht op kinderopvangtoeslag. Meer info onder fiscaal
2. Er is veel te doen om de uitbetaling van de kinderopvangtoeslag. Hoe doet De Knuffelbeer dit?
De kinderopvangtoeslag is een toeslag voor de vraagouder. Gastouderbureau De Knuffelbeer wil nooit kinderopvangtoeslag rechtstreeks ontvangen. Hierdoor loopt een vraagouder nooit enig financieel risico.
3. Wat gebeurt er als mijn gastouder ziek is?
Als de gastouder zodanig ziek is dat er niet opgevangen kan worden, wordt u daar zo snel mogelijk van op de hoogte gesteld. U kunt dan zelf andere opvang regelen en uiteraard betaalt u voor die dag geen opvangkosten. Heeft u geen andere opvangmogelijkheden dan kan uw bemiddelingsmedewerkster opvang regelen bij een andere gastouder. Voor deze vervangende opvang worden geen extra kosten gerekend.
4. Wat is de opzegtermijn als ik wil stoppen met de opvang?
Gastouderbureau de Knuffelbeer werkt niet met verplichte jaarcontracten of enige vorm van boete bij opzegging. U kunt bij ons altijd opzeggen, ongeacht de reden. De opzegtermijn bedraagt 1 maand. Beëindiging van de opvang als een kindje 4 jaar wordt gaat automatisch.
5. Ik heb opvang nodig buiten de reguliere opvangtijden.  Bijvoorbeeld 's avonds, 's nachts of in het weekend. Kan dat?
Enkele gastouders van ons zijn hiertoe bereidt. Niet elke gastouder staat hiervoor open. Maar meestal lukt het wel om aan de wensen tegemoet te komen. Dit is echt maatwerk. Neem contact op met De Knuffelbeer via telefoonnr. 071-5155494 of stel uw vraag hier via deze website.
6. Kan ik ook kinderopvang krijgen in het huis van de vraagouder?
Gastouderbureau De Knuffelbeer doet niet aan deze nanny-achtige opvangvormen. Onze gastouders vangen alleen kinderen op in hun eigen woonhuis.
7. Hoe is de controle op de gastouders geregeld?

Omdat Gastouderbureau De Knuffelbeer alleen opvang levert in de regio Bollenstreek zijn de afstanden kort en zijn er veel contacten met onze gastouders. Gedurende het jaar zijn er regelmatig huisbezoeken, aangekondigd en onaangekondigd. Eenmaal per jaar wordt een uitvoerige veiligheids- en gezondheidscontrole uitgevoerd in het woonhuis van de gastouder.

Staat uw vraag hier niet tussen, stel hem dan hier via deze website, mail naar info@deknuffelbeer.nl of bel naar 071-5155494.


E-mail: Tel: 071-5155494 Adres: Stakman Bossestraat 62, 2203 GL Noordwijk Bank: NL47ABNA0975951343 KVK: 28108211